“GELECEK SENİN, SAHİP ÇIK” Temalı programımızı Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ve Genel Başkanımız Sayın Nail OLPAK Bey’in katılımları ile gerçekleştirdik

Müsiad Antalya
Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirdiğimiz programda misafirlerimizin kahvaltılarının ardında önce MÜSİAD Antalya Şube Başkanımız Ramazan KALKEN ardından MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Nail OLPAK söz aldı. Son olarak Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ’nun söz aldığı programda yeni anayasa ve referandum süreci değerlendirilirken iş dünyasının yeni anayasadan beklentileri dile getirildi.

Programda ilk olarak söz alan Şube Başkanımız Ramazan KALKEN ülkemizin iş dünyasından beklentilerinin daha fazla üretim, daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam olduğunu, iş dünyasının beklentilerinin ise ekonomik istikrar olduğunu dile getirdi. Ayrıca 16 Nisan’ın sadece bir referandum değil, Ülkemizin geleceği için atılacak en önemli adımlardan birisi olarak değerlendiren KALKEN, vatanını seven her insanın üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Nail OLPAK ise, sürekli seçim sürecinde bulunan Türkiye’de hal yatırım yapılıyorsa buda vatanını seven insanlar sayesindedir. Çünkü seçimler ekonomik belirsizlikleri tetikliyor ve herkeste şu seçimde bir geçsin ondan sonra duruma göre hareket ederiz olgusu yaşatıyor dedi. 16 Nisanda yapılacak olan yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında ise “siz bir kafe de otururken garson size su içmek ister misiniz? Diye sorsa bunun cevabı bir tercihtir. Ancak çölde susuzluktan ölmek üzereyken birisi size gelip su ister misiniz? Diye sorarsa bu bir ihtiyaçtır. İşte bu örnekte olduğu gibi artık Türkiye için yeni bir anayasa tercih değil ihtiyaçtır” dedi. 1980 anayasasını eski bir arabaya benzeten OLPAK, biz 2017 model bir arabayla çok daha hızlı yol almak istiyoruz dedi. 28 Şubatı, koalisyon hükümetlerini yaşamış birisi olarak siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın ne denli önemli olduğunu çok iyi anladık. Yaşadığım bir olayı anlatarak sözlerime son vermek istiyorum. 2002 yılında ülkemizde ki ekonomik krizin tavan yaptığı dönemde bir arkadaşımızın fabrikasında bir işçimiz iş kazası geçirdi. Elini makinaya kaptıran işçimizin parmakları koptu ve hemen hastaneye kaldırıldı. Parmakları dikilmeye çalışılırken işçimiz ağlıyordu. Ağlıyordu ancak parmaklarının acısı için değil, şimdi ben bu durumdayım diye işten çıkartılırsam evimi nasıl geçindiririm, kiramı nasıl öderim, çocuklarımı nasıl okuturum diye ağlıyordu. Geçim derdine düşmüştü. Biz bu günleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Bunun içinde elimizde gelenin fazlasını yapmalıyız dedi.

Son olarak söz alan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ise, ekonomik istikrar için siyasi istikrarın da ne denli önemli olduğuna değindikten sonra Suriye’de yaşananları değerlendiren ÇAVUŞOĞLU, ABD’nin Suriye’ye düzenlediği hava saldırısını yerinde buluyoruz ancak yeterli bulmuyoruz, Suriye de rejimi ortadan kaldırıp yeni bir hükümet kuruluna kadar operasyonlar devam etmeli dedi. Esad’ın âdete bir otomatik kasaba bir kıyma makinasına dönüştüğünü söyleyen ÇAVUŞOĞLU, bu katile diğer ülkeler sessiz kaldıkça daha çok cesaretleniyor dedi. Kimyasal silah kullanmaya kadar giden ESED için destek verenlerinde artık destelerini kestiklerini ve rejimin bir an önce gitmesini gerektiğini savunanların sayısı da arttı. İki hafta öncesine kadar Esad’ın geleceğine Suriye halkı karar verir diyenler bile bu rejim değişmeli demeye başladılar. Türkiye Suriye de bir an önce barış ortamının oluşması için çok çaba sarf ediyor, PKK ve uzantılarının yanı sıra DAEŞ ile de en etkili mücadele eden ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen ÇAVUŞOĞLU, İnşallah Suriye de bir an önce rejim sona erer ve geçiş hükümeti ile barış ve huzur ortamı sağlanır. Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye önemli rol oynayacaktır dedi.

Konuşmaların ardından Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, MÜSİAD Antalya Şube Başkanımız Ramazan KALKEN ’e ev sahipliğimizden dolayı ziyareti anısına seramik hediye ederken, Genel Başkanımız Sayın Nail OLPAK ise Bakanımıza adına diktirdiğimiz fidanlar için fidan sertifikası takdim ettiler.

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Resim Galeri

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.