MÜSİAD 6. Dönem Başkanı Abdurrahman KAAN ülkemize ve iş dünyasına hayırlı olsun

Müsiad Antalya
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin 24. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık görevine Abdurrahman Kaan seçildi.

Yaklaşık 3.500’e yakın işadamının katıldığı Genel Kurul’da büyük bir coşku yaşandı. Beş yıllık görev süresi sona eren 5. Dönem Genel Başkanı Nail Olpak başkanlık görevini, Genel Kurula katılan üyelerin oylarıyla seçilen Abdurrahman Kaan’a devretti.

MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Hollanda, Japonya, İran ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 23 ülkeden başkonsolos, ticaret ateşesi ve konsolos yardımcısı düzeyinde 27 temsilci katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Kurulun ilk oturumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Abdurrahman Kaan ve Nail Olpak birer konuşma yaptı.

Divan kurulu ve başkanının belirlenmesiyle başlayan ikinci oturumda, MÜSİAD 2015-2017 yılı Faaliyet Raporu ve gelir gider tablosu ile 2017-2019 yılı Faaliyet Programı ve tahmini bütçesi kabul edildi. Yönetim, denetleme, tahkim kurulu asil ve yedek üyeleriyle, sektör kurulları başkanlar heyetinin de belirlendiği genel kurul çalışmaları sonucu, MÜSİAD'ın 6. genel başkanlığına, Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan getirildi.

Bayrağı Nail Olpak'tan devralan Kaan'ın Genel Başkan seçildiği İç Genel Kurul'da, yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. Buna göre MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri Ali Gür, Ali Reis Topçu, Kerim Altıntaş, İsrafil Kuralay, Mehmet Akif Özyurt, Mahmut Asmalı, Adnan Bostan, Melike Günyüz, Halim Aydın, Mehmet Ünal, Burak Benşin, Ömer Faruk Akbal, Muhammet Ali Özeken, Soner Meşe, Ahmet Şekerli, Oktay Dede, İbrahim Uyar, Hikmet Köse, Zeki Güvercin, Bayram Şenocak, Fatih Keçebir, Gökhan Yetkin, Burhan Özdemi̇r ve Engi̇n Akdağ'dan oluştu.

“Faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmalıyız”

Abdurrahman Kaan, konuşmasında, MÜSİAD olarak her zaman hem kendilerinin hem de ülkenin gelişimi için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. "Bugün Türkiye'de 86 noktada, dünyanın 68 ülkesinde 181 noktada var olan bir MÜSİAD'a eriştik. Tüm Türkiye'de 3 bin üyeli Genç MÜSİAD'lı, genç iş adamları topluluğuna ulaştık." diyen Kaan, ülkede iş dünyasının sorunlarıyla yakından ilgilenmekle kalmayıp, profesyonel ekipleriyle hazırladıkları raporlarla ve sundukları önerilerle çözüme katkı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kaan, gelişmekte olan ülkelerin en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu anımsatarak, "Ülkemiz özellikle son yıllarda ciddi emek veriyor bu konuda; değerli Cumhurbaşkanımızın yönlendirmeleri ve hükümetimizin hassasiyetiyle istihdamın artırılması yönünde çalışmalara ağırlık veriliyor." diye konuştu.

Kaan, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha çok üretim, yatırım, istihdam diyoruz; ama bu noktada bir kanayan yaraya dikkati çekmek istiyorum: Faiz! Faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmek mümkün değil. Ekonomimizde, faizin etkisini en aza indirecek ya da ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalışmamız gerekiyor. Maliye politikamızı 'faiz dışı fazla' esasından, 'yatırım dışı fazla' esasına çevirmeye gayret etmeliyiz."

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.