MÜSİAD 93. Genel İdare Kurulu Batman'da Toplandı

Müsiad Antalya
İthalat, İhracat, Serbest Bölgeler ve Teşvikler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın 93. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı, Batman’da gerçekleşti. “İthalat, İhracat, Serbest Bölgeler ve Teşvikler” konusunun ele alındığı toplantıya, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Batman Başkanı Suad Özdemir ile MÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda Ekonomi Bakanlığı temsilcilerine, MÜSİAD tarafından hazırlanan “Ekonomide Sorunlar, çözüm önerileri ve değerlendirmeleri” raporu da sunuldu.

Batman’da düzenlenen MÜSİAD’ın 93. Genel İdare Kurulu toplantısı gala yemeğinde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin, "Her türlü terörle mücadelemiz devam edecek, en kısa zamanda bu mücadeleyi bitireceğiz ve yine devletin her kurumuyla Türkiye'nin her yerinde kalkınmamıza devam edeceğiz" dedi.

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) 93. Genel İdare Kurulunun (GİK) Batman’da gerçekleştirilen toplantısında konuşan Metin, devletin tüm kurumlarıyla teröre karşı verdiği mücadelenin süreceğini belirtti.

Türkiye'nin geleceğe ümitle bakan bir ülke haline geldiğini dile getiren Metin, "Batmanlı kardeşlerim geleceğe ümitle baksın. Allah'ın izniyle her türlü terörle mücadelemiz devam etmektedir. En kısa zamanda bu mücadeleyi bitireceğiz ve yine devletin her kurumuyla Türkiye'nin her yerinde kalkınmamıza devam edeceğiz. O anlamda Batman çok önemli bir konumda ve yıldızı olan bir ilimizdir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye artık borç alan değil borç veren ülke oldu"

Türkiye'nin dünyanın bütün mazlum ülkelerine destek olmaya devam edeceğini ifade eden Metin, Suriye başta olmak üzere birçok ülkeye yardımda bulunulduğunu anımsatarak, şöyle dedi:

"Bugün biz Afrika'ya 5 milyar dolar yardım yapan bir ülkeyiz. Bundan 15 yıl önce IMF'den 1 milyar dolar borç aldık diye sevinirken, bugün sadece Afrika'ya 5 milyar dolar ve Suriyeli kardeşlerimize 10 milyar dolarlık bir harcama yaptık. İnşallah ülke ve millet olarak kendimize güveneceğiz ve bu güvenle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye artık borç alan değil borç veren ülke oldu."

"Batman teröre boyun eğmeyen bir şehir"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da 93. Genel İdare Kurulu toplantısını kentte yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Batman, ferasetli, şiddeti kabul etmeyen, teröre boyun eğmeyen, kanlı siyaseti istemeyen bir şehir. Bu yüzden 93. Genel İdare Kurulu toplantımızı burada yapma kararı aldık. Batman, tefrikayı, peşinden düşmanın gireceğini anladığı için reddeden bir şehir. Bu nedenle, ülkemizin geleceği üzerine birlikte düşünmek için, oldukça anlamlı bir zemini teşkil ediyor. Bunun için, bir mesaj olarak bugün Batman'dayız. Bunun için önümüzdeki ay Adıyaman'da olacağız. Bunun için sonraki Genel İdare Kurulu toplantımızı Malatya'da yapacağız."

Türkiye'nin gelecekte, uluslararası ticaretin merkez ülkelerinden biri haline gelmesini arzu ettiklerini dile getiren Olpak, bu nedenle MUSİAD EXPO'yu düzenlediklerini söyledi.

Bu sene 16'ncısı düzenlenecek MUSİAD EXPO'nun, 9-12 Kasım tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi'ndeki 8 holün tamamını kaplayacağını aktaran Olpak, "Dünyanın dört bir yanından işadamları gelecek. Fuarımız, dünyanın önde gelen uluslararası ticaret fuarlarından birisi olarak ülkemizin imajını güçlendirecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir tarafından, Metin ve Olpak'a birer plaket verildi.

 
 
Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.