GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ’DEN MÜSİAD ANTALYA’YA ZİYARET

Müsiad Antalya
Bakan Tüfekçi: “2018 yılında da Üreteni Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Batı Antalya’da yaşanan hortum felaketi sonrası zararı yerinde tespit etmek üzere Antalya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi’ne de gelerek işadamları ile buluştu.

Şube başkanı Ramazan Kalken’in selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından sözü ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e akabinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na verdi. Bakan Tüfenkci’ye ve MÜSİAD Ailesine teşekkürlerinin ardından sözü Bakan Tüfenkci aldı.

Tüfenkci, MÜSİAD üyelerinin daima dinamik ve hareket odaklı çalışkan insanlar olduğunu belirterek gerek Türkiye ekonomisi gerekse hassas konularındaki tutumundan dolayı teşekkür etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, hükümet  ve bakanlık olarak küçük esnafa yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında önemi bilgiler verdi. Küçük esnafı çok önemsediklerini belirten Bakan Tüfenkçi, “Küçük esnaflar bizim için önemli hatta bana göre ekonominin bel kemiği. Bu yüzden küçük esnafın canlı ve ayakta kalması gerekir” dedikten sonra yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: Küçük esnaf ticaret yapmalı biz esnafı korumak için tedbirler aldık, teşvikler yaptık.  Esnafımıza düşük maliyetli kredi imkânı tanıdık yüzde 4 ve yüzde 5 lik faizlerle krediler sunduk. Krediye erişmesinin yolunu açtık, limitlerini yükselttik.

Özellikle istihdam ve üretimin arttırılması noktasında esnafımıza, kobilerimize, küçük işletmelerimizi 2017 yılında nasıl desteklediysek, 2018 de de üretime ve istihdama katkı veren esnafın hayatta kalması ve çarklarını döndürme noktasında kendilerinin yanındayız. Sorunlarının çözümü noktasında her daim yanındayız. Yatırımı arttırabilmek adına daha cazip hale getirmek adına bakanlık olarak çok çalışma yaptık. Şirket kurmaları çok basitleştirdik ve maliyetleri de minimum düzeye çektik. Eskiden 3 gün süren şirket kurmalar artık yarım günde tamamlanıyor üstelik maliyetler de düştü.  Böylelikle iş yapabilme kolaylığının önünü açtık.  Yine sektörden Çek yasası ile şikayet geliyordu, karekodlu çeki hayata geçirdik, çeke itibar ve güven sağladık. 2017 karşılıksız çek oranlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Karekod çek ile ticari anlamda ödemelerini görebiliyorsunuz, bu ticaret erbabına büyük bir avantaj ve kolaylık sağlıyor.

Tüfenkci LARA Projesi hakkında da kısaca bilgilendirme yaptı. Gümrük işlemlerinde 19 bakanlık ve 21 kurumun denetimler yaptığını ve bu sebeple gümrük işlemlerinde vatandaşın çok mağdur olduklarını bildiklerini dile getirdi. LARA Projesi ile laboratuar testlerini tek bir kurum üzerinden yaparak işlemleri çok hızlı bir şekilde yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Toplantıya Bakan Yardımcısı, Müsteşarlar, AK Parti Antalya İl Başkanı ve Kurum Müdürleri ve Temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Ziyaret MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ramazan Kalken’in, Bakan Bülent Tüfenkci’ye hediye takdimiyle sona erdi.

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Resim Galeri

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.