MÜSİAD ANTALYA BAKAN KURTULMUŞ'A HELAL TURİZM RAPORUNU SUNDU

Müsiad Antalya
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya programı çerçevesinde MÜSİAD Antalya yönetimi kurulu üyeleri ile bir araya gelerek toplantı yaptı. Yeni kurulan Uluslararası Helal Turizm Derneği yönetiminin de yer aldığı toplantıda Bakan Kurtulmuş'a 'Helal Turizm Raporu' sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MÜSİAD Antalya yönetim kurulu üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Bakan Kurtulmuş'a Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile Ak Parti Antalya milletvekilleri eşlik etti. MÜSİAD Antalya Şubesi'nin 2017 yılı Mayıs ayında  yayınladığı 'Helal Turizm Raporu' Bakan Kurtulmuş'a sunuldu. Numan Kurtulmuş, yapılan bu çalışma sebebiyle MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Ramazan Kalken ve yönetimine, Uluslararası Helal Turizm Derneği Başkanı Erdal Türk  ve raporu hazırlayan akademisyenlere teşekkür etti. Samimi bir ortamda geçen toplantıda dünyanın bu konuda önemli çalışmalar yaptığına değinen Bakan Kurtulmuş, "Türkiye'de halen helal ve haram tartışmaları ile gündem değiştirmeye çalışanlar var. Ancak dünya buna Helal Turizm adını verdi. Bizde bu konuda gerekli çalışmaları ivedilikle yapacağız" dedi. MÜSİAD Antalya Şubesi başkanı Kalken ise MÜSİAD olarak ülkenin son yıllarda yaşadığı turizmi etkileyen olaylar sebebiyle Türkiye ekonomisinin çok ciddi darbe aldığını, bu sebeple turizme gerekli yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Kalken, sadece Antalya ekonomisi için değil Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna değindi.  Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Helal Turizm ile alakalı yönetmeliğin bir an önce hazırlanıp dünyaya Türkiye üzerinden yayılması gerektiğini söyledi. Toplantı karşılıklı hoş sohbet ve iyi dileklerle sona erdi. 

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.