MÜSİAD Antalya Şubesi Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU’yu Ağırladı

Müsiad Antalya
Melikşah UTKU : “Bankacılık sektörü kâr etti ama sebebi faiz değil”

MÜSİAD Antalya Şubesi’nin organize ettiği panel etkinliğinin konuğu MÜSİAD Geçmiş Dönem Başkan Yardımcılarından, Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU oldu. Türk Bankacılık sektörü başta olmak üzere, panelde Melikşah UTKU katılım bankacılığı hakkında değerli bilgilerini paylaştı.

 

MÜSİAD Antalya Şubesi 7 Şubat’ta çok önemli bir panele imza attı. Bankacılık sektörüne dair merak edilen tüm soruları konuşmak üzere Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU MÜSİAD’ın konuğu oldu.

Bankacılık Sektörü Konuşuldu…

MÜSİAD Antalya Şubesi’nin merkez binasında gerçekleşen Panel’e yoğun ilgi vardı. Katılımcılar Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU’nun hem verdiği değerli bilgileri dinledi hem de sektöre dair merak ettikleri tüm soruları paneliste sordular.

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU; bankacılık sektörünün içinde bulunduğu durum hakkında önemli bilgiler verdi. “Bankacılık sektörü kâr etti ama sebebi faiz değil” diyen  Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU; Amerika’nın en büyük korkusu işsizlik, Avrupa’nınsa enflasyon olduğunu belirtti. Türkiye’de ise döviz krizinin sektörü ve ekonomiyi ciddi anlamda etkilediğinin altını çizen Utku; “Bu kur maalesef hepimizi etkiliyor ve ne olacağı da belli olmuyor. Türk insanının ne tasarruf, ne yatırım ya da ne kadar ithalat ve ihracat yaptığını ölçümleyemiyoruz. Çünkü kayıt dışı piyasaları ve bankacılık sektörünü çok etkiliyor. Faiz politikasıyla ülkeyi düze çıkarmak mümkün değil, geniş çaplı makro projeler ve politikalar üretmek gerekiyor” dedi.

Türkiye aleyhine acayip ve olumsuz pek çok propaganda yapıldığına da vurgu yapan Utku; tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’ye para girdiğini ve ülkemizin muazzam bir potansiyele sahip olduğunun da altını çizdi.

Ardından dünyada gelişen teknolojik gelişmeler ve buna karşı bankaların oluşturabileceği düzenden ve Albaraka Türk tarafından organize edilen Genç Albaraka’dan bahsetti. Son olarak katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından; MÜSİAD Antalya Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Bilkay Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah UTKU Bey’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Panel, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Resim Galeri

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.