MÜSİAD Antalya İle Akdeniz Üniversitesinden ''MÜSİAD TARIM AKADEMİ'' Protokolü

Müsiad Antalya
Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, AKDENİZ Üniversitesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında ''MÜSİAD Tarım Akademi'' programına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası'nda yapılan protokol imza törenine MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ramazan Kalken, Rektör Mustafa Ünal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Nükte, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ile MÜSİAD ve Akdeniz Üniversitesi'nden yetkililer katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Ünal, “Bu protokol ile Ziraat Fakültesi öğrencilerimizin kariyer planlamasına katkıda bulunmak amacıyla bir eğitim programı oluşturulacak. Böylece her zaman vurguladığımız öğrencilerimizin sadece teorik olarak değil sektörün mutfağında hazırlanarak iş hayatına atıldığında kendini daha yetkin hissedeceği bir eğitim için çabalıyoruz. Bu amaca katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tarımın başkenti olan Antalya'da tarım sektörü paydaşlarının çok güçlü olduğunu dile getiren Mustafa Özen, “Sektörün bir adım ileriye götürülmesinde bir işbirliğine ve güç birliğine ihtiyaç vardır. Bütün paydaşlar kendi bünyesinde birtakım çalışmalar yapıyor. Bir araya gelip ortak çalışma yaptığımızda sektörümüzü daha ileriye götürme konusunda hızlı yol katedeceğiz. Bu protokolün bundan sonra yapılacak işbirliklerine de öncülük edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Protokolün hayata geçmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Ramazan Kalken ise MÜSİAD olarak İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yapılan görüşmeler sonrasında ilkinin yapılacağı 'Müsiad Tarım Akademi' protokolünün bundan sonra kapsamı daha da genişletilerek devam edeceğini belirtti.

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Resim Galeri

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.