İş'in Kalbi MÜSİAD EXPO'da Atacak!

Müsiad Antalya
16. MÜSİAD EXPO BAŞLIYOR

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İş dünyasının kalbinin atacağı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlenecek. 15 Temmuz sonrası yapacağı etkinlikleri iptal etmeyen ve çalışmalarına daha da hız veren MÜSİAD, dünyanın birçok ülkesinden iş insanlarını 16. MÜSİAD EXPO’da ağırlayacak.

“İş; Burada!” sloganıyla yatırımcılarını büyümeye ve birlikte kazanmanın ortak noktasında yer almaya davet eden 16. MÜSİAD EXPO, küresel iş ağları kurmak, global pazarlarda söz sahibi olmak, KOBİ’leri güçlendirmek ve etkin büyümeyi hızlandırmak üzere iş dünyasını buluşturacak ve B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak.

Dünyanın birçok ülkesinden profesyonel ziyaretçileri ağırlayan MÜSİAD EXPO, bu yıl 9-12 Kasım tarihlerinde CNR EXPO’da toplam 8 holde 700’ün üzerinde MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı şirkete ev sahipliği yapacak. 15. MÜSİAD fuarında 123 ülkeden 7.250 seçkin işadamı ve 100 binin üzerinde ziyaretçi ile iş dünyasını ortak noktada buluşturan EXPO’da, bu sene ziyaretçi sayılarında ciddi bir artış bekleniyor. Fuarda bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşacak.

Özellikle üretici ve ihracatçı firmalar için daralan pazarlar karşısında, gelişen yeni pazarlara ulaşmak ve bu doğrultuda uluslararası fuarları kullanmak büyük önem teşkil ediyor. En güçlü pazarlama mecralarından biri olan fuarlar, rekabet gücünü kaybetmek istemeyen ve büyümek isteyen firmalar için ciddi önem arz ediyor. Bu bağlamda, MÜSİAD EXPO bu yıl daha da ön plana çıkıyor. Yurt dışından birçok ziyaretçiyi ve alım heyetini ağırlayan fuarın bu yılki öncelikli hedef kıtası; Afrika. Bu yıl Afrika pazarına yönelen MÜSİAD, Nijerya, Nijer, Gana, Fildişi, Etiyopya ve Güney Afrika’daki işadamlarının fuarda yer almalarını sağlayarak iki ülke arasındaki ticareti artırmayı hedefliyor.

20. IBF (Uluslararası İş Forumu)

Müslüman işadamları arasında global iş ağı kurulması amacıyla yola çıkılarak kurulan IBF-International Business Forum, 22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu (BOG) tarafından yönetiliyor ve güvenilir küresel bir iş ağı sunuyor.

Yılda bir kere yapılan kongre ve beraberindeki ticari faaliyetlerle bir araya gelinen uluslararası iş platformu, bu yıl 20’inci kez 16. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde WoW Hotel’de gerçekleşecek.

Başkanlığını T.C. Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü ve T.C. Kalkınma Bakanlığınca koordine edilen İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin 2006 yılından bu yana "Resmi İş Forumu" olan IBF’nin, bu yılki ana oturum konusu "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" olarak belirlendi. İşini geliştirmek ve büyütmek isteyen ister şirket olsun, ister fikir sahibi girişimci olsun, inovasyon ve girişim merkezli dinamik ekosistemin içinde nasıl bulunacağı ve nasıl fayda sağlayacağı noktasında farkındalık sağlanması amaçlanıyor.

Üç oturumda gerçekleşecek forumun açılış konusu, “Türkiye’nin dirençli ekonomisinin arkasındaki başarı”. Ana oturuma ek olarak üç oturum başlığı da, inovasyon ekonomisi ve yatırım ekosisteminin kurulması için gerekli olan fon, pazar başarısı ve regülasyonların önemini vurgulayan konuları kapsıyor. Yatırım almak için "Nasıl yatırım alınır ve işinizi nasıl büyütürsünüz?", satış başarısı için "Teknolojinin Ticarileştirilmesi ve Pazar Başarısı" ve son olarak verimli bir girişim ekosistemi için paydaşların görevlerini konu alan "Girişimcilik ekosistemini nasıl inşa ederiz?" başlıklı oturumlarından oluşuyor.

3. High Tech Port MÜSİAD

MÜSİAD’ın Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağından kurtulması için ortaya koyduğu bir vizyon projesi olarak dikkat çeken High Tech Port MÜSİAD’ın üçüncüsü, T.C. Cumhurbaşkanı’nın himaye ve katılımı, T.C Savunma Bakanlığı’nın destek ve katılımı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ortaklığı ve sanayicilerin destekleriyle 9-12 Kasım tarihlerinde 16. MÜSİAD EXPO fuarı içinde ayrı bir holde düzenlenecek.

Bu yıl 20'den fazla ülkenin savunma bakanı, kuvvet komutanı, havayolu şirketleri ile Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmaları ve Airbus Boeing, Lockheed Martin gibi önemli üretici firmaların katılacağı fuarda iş geliştirme görüşmeleri yapılacak, odak ve hedef pazarlara sıcak ulaşım ile uluslararası rekabet avantajları sunulacak.

Türkiye gemisinin istikametini işaret eden bir gelecek pusulası olarak nitelendirilen High Tech Port projesiyle, Türkiye’nin teknolojik ürünleri dünya pazarları için görücüye çıkarılırken, Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarının ve hedef pazarların bir araya getirilmesi, bu anlamda Türkiye’ye savunma ve havacılık alanında önemli kazanımlar oluşturulması amaçlanıyor.

Ayrıntılı Bilgi ve LCV İçin:

 ‘U’PR iletişim ve Danışmanlık

Zelal Varul Er, zelal.er@upriletisim.com, 0533 554 44 10

Zümrüt Şenhava Kıçırtı, zumrut.kicirti@upriletisim.com, 0506 935 35 17

Hatice Gülbahar HEPSEV, hatice.hepsev@musiad.org.tr, 0554 576 41 92

MÜSİAD EXPO HAKKINDA

MÜSİAD EXPO, katılımcı işadamları ile yatırımcıları bir araya getirerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunuyor. Büyük ticaret kapasitesi ve gönül organizasyonuyla, Asya’dan Avrupa’ya Afrika ülkelerinden Türki Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamı, yerli ve yabancı katılımcı firmalarla 1993 yılından beri her iki senede bir İstanbul’ da yapılıyor.

Paylaş: Facebook Twitter Whatsapp

Diğer Duyurular

Tüm Hakları Saklıdır. | Aksi belirtilmedikçe; kaynağı belirtilerek alıntı yapılan içerikler hariç tüm görsel materyaller, sayfalar ve içerikler MÜSİAD Antalya Şubesi’ne aittir. İzin alınmaksızın ve kaynak belirtilmeden kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz.